De “Tristan”- Wisselprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de winnaars van de NRSV Voorjaarsrally. De prijs is in 1986 beschikbaar gesteld door Boudewijn en Marianne Sloet van Oldruitenborgh.

Robin Hood

De Robin Hood beker, de voorloper van de Tristan Wisselprijs, is vernoemd naar een paard van Jacques Schoufour. De wisselbeker is ook door hem beschikbaar gesteld.

In 1985 is Robin Hood definitief in het bezit gekomen van Boudewijn en Marianne Sloet van Oldruitenborgh. Zij wonnen namelijk de Voorjaarsrally drie jaar achtereen in 1983, 1984 en 1985.

Hierop volgend hebben zij de Claudius en Tristan Wisselbekers beschikbaar gesteld.

De Tristan beker

De equipe die de voorjaarsrally drie maal achtereen wint, wint Tristan definitief. Nog geen equipe heeft Tristan twee maal achtereen gewonnen.
De kans is dus groot dat we nog lang mogen genieten van de uitreiking van dit prachtige bekertje op een steeds hoger wordende voet.

Tristan en Claudius

Met de paarden Tristan en Claudius heeft het echtpaar Sloet van Oldruitenborgh veel rally´s gereden, gewonnen en uitgezet. Tristan was een kleiner paard dan Claudius. De Tristan wisselbeker is dan ook kleiner dan de Claudius wisselprijs. De Tristan en Claudius wisselprijzen zijn de opvolgers van de Robin Hood prijs.

Tristan, 1960-1995

Tristan werkte als manegepaard bij de Rotterdamsche Manege (RM) en was beschikbaar voor NRSV evenementen, waarbij hij veelvuldig door Marianne Sloet werd gereden.

Op 24-jarige leeftijd verhuisde Tristan naar Bilthoven om bij het echtpaar Sloet van Oldruitenborgh een mooie oude dag te gaan beleven. Hij was daar meester op 3 ha bos en weiland en kreeg al spoedig gezelschap van Kendal (een paard van Hein van der Meer), een oude vriend van de Rotterdamsche Manege.

Tristan werd voor wandelritjes nog gereden tot hij zo’n 32 jaar oud was. Tristan is 35 jaar oud geworden.

Tristan en Claudius Bekers

Meer NRSV Wisselbekers