Avontuurlijke ruiters voelen zich thuis

Elk jaar organiseert de NRSV weer bijzondere recreatieve ritten te paard, zowel rally’s en ééndaagse, alsook meerdaagse ritten. Elke buitenrit rijdt u, met uitzondering van de rally’s, met een puntsgewijze routebeschrijving. Het is elke keer weer een avontuur op zich! Bij de meerdaagse ritten en rally’s wordt je paard door een dierenarts gekeurd.

Rally: uitdagende buitenrit met een hoog “puzzel”-gehalte

Een rally is een wedstrijd te paard. Met een stafkaart bepaalt u binnen een bepaalde tijd uw eigen route (tussen de 25 km en 35 km) en gaat op zoek naar de aangegeven genummerde posten in het terrein. In principe is dit een prestatie evenement, maar u kunt ook recreatief deelnemen. Lees meer over hoe een rallydag eruit ziet.

Regiorit: ééndaagse buitenrit

Gespreid door het jaar zijn er enkele regioritten. Ook deze zijn toegankelijk voor niet-leden. U start ’s morgens en rijdt een gemiddelde afstand van 25 tot 35 km. Soms is er na afloop een gezellig samenzijn en/of een afsluitend etentje. Zo’n buitenrit rijdt u met een puntsgewijze routebeschrijving.

Meerdaagse buitenritten

Het geheel wordt voor u georganiseerd: route, stal, bed, ontbijt, lunch én diner. U hoeft nergens aan te denken, behalve aan heerlijk rijden met uw paard.

Tweedaagse

De eerste dag rijdt u een recreatieve buitenrit van circa 30 km; de tweede dag circa 35 km. De stalling, logies en diner voor de eerste dag en het ontbijt van de volgende ochtend zijn inbegrepen.

Driedaagse

De opzet is hetzelfde als de tweedaagse maar met een extra volledig verzorgde dag. U kunt ook de avond van te voren komen. De ritten zijn gemiddeld 35 km.

Vierdaagse

De vier dagritten te paard hebben een lengte van 30 tot 45 km. Deze afstanden rijdt u met een gemiddelde minimale snelheid van 7,5 km per uur met een half uur verplichte rust op tweederde van de rit.

Vierdaagse kruisje voor ruiter én paard

De paarden worden net als bij de twee- en driedaagse gecontroleerd door een dierenarts. De dierenarts kent aan alle ruiters die de vierdaagse op tijd en goed hebben uitgereden een klassering goud, zilver of brons toe op basis van de conditie van hun paard. Ieder goed uitgereden vierdaagse telt mee voor de jarenkruizen, die door de NRSV worden verleend aan zowel ruiter als paard.

Stadsrit te paard

De NRSV organiseert eveneens af en toe een rit te paard door een van onze mooie steden. In colonne rijden wij door Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. De gehele tocht is natuurlijk in stap en meestal op een zondag zodat het verkeer geen last van ons heeft. (klik hier voor een film die gemaakt werd tijdens onze rit door Amsterdam in 2016).

NRSV Indoor Evenement om het jaar af te sluiten

In de maand november van ieder jaar, sluit de NRSV haar kalenderjaar af met een Indoor evenement. Meestal is de NRSV te gast op het KNHS Centrum in Ermelo, waar wij het “rijk” voor ons alleen hebben. Tijdens de Indoor organiseren wij iets educatiefs, waarbij men instructie krijgt met de nadruk op een bepaald facet van het paardrijden, alsook een lezing over een specifiek “paarden”-onderwerp. Zo is er in de afgelopen jaren het volgende de revue gepasseerd: een lezing over huidaandoeningen bij paarden, een TREC-training, Dual Aktivierung, Balanced Riding, Carroussel rijden, Eventing training, een lezing over het op peil brengen van de conditie van je paard, Rijden met een hartslagmeter en nog veel meer.
De Indoor heeft ook altijd een “speels” karakter. Zo hebben wij in het verleden ook grappige activiteiten georganiseerd, zoals: Tally Ho, Horse Ball of een Schriktraining.

Voor de data van de rally’s, regioritten, stadsritten, meerdaagsen en de Indoor, kijk naar het programma.