De “Claudius”- Wisselprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de hoogst geklasseerde, nieuw gevormde equipe die heeft deelgenomen aan de Voorjaarsrally.

Robin Hood

De Robin Hood beker is vernoemd naar een paard van Jacques Schoufour. De wisselbeker is ook door hem beschikbaar gesteld.

In 1985 is Robin Hood definitief in het bezit gekomen van Boudewijn en Marianne Sloet van Oldruitenborgh. Zij wonnen namelijk de Voorjaarsrally drie jaar achtereen in 1983, 1984 en 1985.

Hierop volgend hebben zij de Claudius en Tristan Wisselbekers beschikbaar gesteld.

De Claudius Beker

Deze prijs is in 1986 beschikbaar gesteld door Boudewijn en Marianne Sloet van Oldruitenborgh.
Slechts één persoon kan de Claudius wisselbeker definitief in zijn bezit krijgen door vijf maal de Claudius te winnen. Dit hoeft niet in achtereenvolgende jaren te zijn. Hij of zij heeft dan met vijf verschillende equipe-partners de voorjaarsrally gereden met een goed resultaat. Hiermee worden ervaren rally-rijders gestimuleerd steeds met een andere partner te rijden. Zo maken steeds meer mensen kennis met het rally-rijden. Dit was ook het doel van Boudewijn en Marianne.

Tot op heden heeft nog geen enkele ruiter of amazone de Claudius meer dan drie maal gewonnen. We mogen dan ook voorlopig nog genieten van de jaarlijkse uitreiking van Claudius.

Claudius en Tristan

Met de paarden Claudius en Tristan hebben Boudewijn en Marianne Sloet van Oldruitenborgh veel rally´s gereden, gewonnen en uitgezet. Claudius was een groter paard dan Tristan. De Claudius-wisselprijs is dan ook groter dan de Tristan-wisselprijs.

Meer NRSV Wisselbekers