Aan het einde van het jaar, vervangt de NRSV haar buitenritten door een Indoor

Meestal in de maand november, organiseert de NRSV een Indoor evenement op het KNHS Centrum in Ermelo.
Ieder jaar wordt een nieuw thema bedacht door de organisatoren, waarbij de ruiters 2x op een dag te paard gaan om iets nieuws te ervaren op het gebied van de ruiterkunst. Tevens wordt er een lezing gegeven over een onderwerp waar je altijd weer wat van opsteekt.

In 2016 was het thema: “Hart voor je Paard”
Meten, trainen en weten: trainen met een hartslagmeter

Eerst kregen wij een lezing en demonstratie waarna we zelf te paard aan de slag gingen met hartslagmetingen. We deden dit met de apparatuur en onder leiding van dè expert op dit vlak, Cees van Beckhoven. Met de overdracht van zijn 17 jaar ervaring en uitgebreide kennis op dit vlak vanuit de topsport, kunnen we het welzijn van ons paard nog beter bewaken. Je weet dan altijd of jouw paard de gevraagde belasting, welke dan ook, goed aan kan of niet. Met de opgedane kennis en ervaring kan je het uithoudingsvermogen van je paard verbeteren.

Gelijkzijdige hersenontwikkeling ter verbetering van de balans: Dual Aktivierung

Ook gingen we aan de slag met Dual Aktivierung met Linda Bunschoten. Met deze leuke en in Nederland nog relatief onbekende wijze van training helpen we de hersenen van ons paard zich tweezijdig te ontwikkelen door het gebruik van de kleuren blauw en geel. Hiermee wordt het rechtrichten gestimuleerd. Vooraf konden de deelnemer zich in lezen in de theorie van Dual Aktivierung, om op de dag zelf vooral bezig te kunnen zijn met de praktijk.
Met deze kennis en ervaring verbeter je de soepelheid van het paardenlichaam en kan je blessures voorkomen.

Demonstratie Polocross

Tevens kregen we een unieke demonstratie Polocross van 2 van onze eigen leden. Er was een extra stick en bal aanwezig, dus wie dit durfde, kon de kunsten van het Polocrossen op zijn eigen paard uitproberen.

Aan het einde van de dag, sluiten we meestal af met een gezellige borrel, vergezeld van een klein hapje.

Een aantal deelnemers logeert de nacht van zaterdag op zondag in een van de hotelkamers van het KNHS-Centrum. De paarden genieten dat weekend van een buitenrit op zaterdag en een heerlijke nachtrust in de ruime nieuwe boxen op het Centrum.

Willen jouw vrienden of familieleden komen kijken? Ze zijn van harte welkom. Er is ruimte genoeg voor iedereen.