Najaarsrally 15 oktober 2023 Voorthuizen

Een avontuurlijke puzzelrit voor ruiters door de bossen vanuit Voorthuizen

Samen met je paard genieten van de prachtige natuur op de Veluwe met een duidelijk doel voor ogen: kleine bordjes (‘posten’) zoeken op de route; foto’s herkennen wanneer je er langs rijdt en misschien een rebus oplossen terwijl je een drafje maakt.

Op zondag 15 oktober is de NRSV te gast bij Stal Jacobs (Voorthuizen) op de Veluwe. We rijden over goed onderhouden ruiterpaden door de bossen tussen Voorthuizen, Putten, Drie en Garderen. De route is maximaal rond de 35 km. maar je kunt deze zelf langer of korter maken.

Tijdens een rally mag je de route die je gaat rijden met een partner (2 a 3 personen per team) helemaal zelf bepalen. De enige voorwaarde is, dat je op de ruiterpaden blijft.

Voordat je te paard gaat, krijg je van ons een landkaart waarop je de posten vanaf een ‘moederkaart’ op de juiste plaats intekent. Deze posten probeer je vervolgens te vinden tijdens een heerlijke buitenrit. De puzzeltocht rijd je dus met een echte ouderwetse kaart in de hand (of in een doorzichtig mapje) ! Lees hier meer over op onze website zodat je goed voorbereid bent. Klik dan ook even op het leuke filmpje dat door de uitzetters van de najaarsrally 2021 is gemaakt.

Via Teams zal er een live sessie gehouden worden op woensdag 11 oktober, van 20:00 tot 21:00 uur. Tijdens deze sessie wordt je uitgelegd hoe deze dag verloopt; hoe je je kan voorbereiden; maar vooral hoe leuk dit spelletje te paard is. Bij het inschrijven kan je aangeven of je uitgenodigd wilt worden voor deze online ‘uitleg’.

Je streven op 15 oktober zal zijn: genieten van de natuur; gezellig met een partner in je eigen tempo een door jou te bepalen route rijden en met een gezond paard weer terugkomen, zodat onze dierenarts je paard kan goedkeuren; genieten van een gezellige lunch en aan het einde van de dag (het SPANNENDSTE MOMENT): de vaak hilarische prijsuitreiking.

Inschrijven kan via onderstaande knop.

Datum: zondag 15 oktober 2023. Er wordt gestart tussen 08:30 en 11:00 uur
Start locatie: Stal Jacobs, Hunnenweg 40A, Voorthuizen
Afstand: 20-35 km
Kosten: € 35 / €10 extra als je (nog) geen lid bent van de NRSV
Huurpaarden: beschikbaar via Stal Jacobs.
Neem contact op met Ellen Heertje via secretaris@nrsv.nl
Inschrijven: via bovenstaande knop
Veterinair: de paarden worden voor en na afloop van de rit gekeurd door onze veterinair. De adviezen van de veterinair zijn bindend.
Influenza enting: zonder geldige enting kan men helaas niet deelnemen
Neem je paardenpaspoort mee. Zonder paspoort mag je niet starten.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar deelname@nrsv.nl

Een uitleg over rally rijden is hier te vinden.