Verslag Najaarsrally 2019

De NRSV-Najaarsrally vanuit het NHC in Ermelo was een groot succes!

Op zaterdag 26 oktober streden maar liefst 18 teams om de fel begeerde “Golden Scott Trofee” van de NRSV.
36 ruiters (en menners) probeerden als eerste te eindigen. Zij moest de juiste ‘posten’ (klein houten vierkant bordje met cijfers) vinden en vier vragen beantwoorden die in gesloten enveloppen zaten. Maak je een envelop open dan ben je verplicht hem te beantwoorden en kun je punten scoren maar ga je dat riskeren? Als je de vraag verkeerd beantwoordt, krijg je strafpunten!

Het was een prachtige dag en de deelnemers hebben volop genoten. Of men alle posten nu wel of niet had gevonden of in een valse post was getuind of een fotovraag wel of niet had gevonden of de 4 envelop- vragen wel of niet had weten te beantwoorden ….. iedereen kwam met een grote glimlach van het paard of de wagen af. Iedereen had van een heerlijke sportieve dag genoten op de prachtige vlaktes van de Veluwe.

De paarden werden bij de start, de lunch en de finish kritisch bekeken door onze dierenarts Frans Arts. Dit resulteerde bij een enkel paard in extra koelen met water. Natuurlijk was er voldoende water tijdens de lunch voor de paarden/pony’s die al een flinke wintervacht hadden. Bij een temperatuur van 18 graden is het dan al gauw te warm voor onze viervoeters. Vrijwel alle paarden kwamen met een gezonde polsslag terug. En dat is ook de bedoeling want paardenwelzijn gaat altijd boven winnen.

Alle deelnemers staan nu al te popelen om volgend jaar mee te doen, of met de Voorjaarsrally op 18 april vanuit Pijnacker, ofwel met de Najaarsrally in oktober 2020. Houdt de site in de gaten om deze niet te missen. Overigens organiseert de NRSV diverse andere 1- of meerdaagse evenementen. Kijk naar het jaarprogramma op onze site.