Najaarsrally 16 oktober 2022 Rotterdam

Dit keer stond de traditionele Najaarsrally in het teken van een Kennismakingsrally; een uniek evenement om belangstellenden, aspirant deelnemers maar ook de routiniers de geheimen van een goede voorbereiding en de fijne kneepjes van het rallyrijden bij te brengen.

En wie konden dat beter doen dan onze voorzitter en penningmeester. Zij hadden vorig jaar de Najaarsrally gewonnen. Vanuit hun ervaring en kennis werden alle ins en outs over het rallyrijden verteld en zo werden de deelnemers geënthousiasmeerd.

De sfeer zat er meteen in. De opgewonden spanning was te voelen toen het tijd was voor de deelnemers om hun kaart zelf in te tekenen en dit binnen de aangegeven tijd te doen.

Er werden 4 equipes gevormd. Elk equipe bestond uit 2 tot 4 deelnemers. De rally was uitgezet vanaf de “De Jockey Club” in het Kralingse bos. Met de zon aan een wolkenloze hemel vertrokken de ruiters om de 5 minuten met hun paarden, de ruiters op hun stalen rossen, en de ruiters met aanspanning.

Omdat dit een kennismakingsrally was, was de afstand aangepast naar 8 km. Na ongeveer 2 uur waren de rallyruiters terug en konden de punten berekend worden.

Alle deelnemers vielen in de prijzen en kregen als aandenken, al naar gelang hun positionering een oranje, rode, witte of blauwe rozet. Deze gezellige Kennismakingsrally werd afgesloten met een geanimeerde lunch in de sociëteit van “De Jockey Club” waarbij de belevenissen van de dag nog eens uitgebreid gedeeld werden.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!